2021-04-14 08:24:48• hírek • Szatmár.ro

Végéhez közelednek a Batizi úti autóbusz-terminál építési munkálatai - FOTÓK

A beruházásnak köszönhetően Szatmárnémeti egy korszerű forgalomirányító központtal rendelkezik majd, így a vidékről beutazók problémái is megoldódnak.

Tavaly augusztusban, amikor kezdetét vette a beruházás Kereskényi Gábor úgy fogalmazott: a kivitelező jövő év tavaszára ígéri a munkálatok befejezését. Eddig úgy tűnik minden a tervek szerint halad, és nemsokára átadásra kerülhet a város, és igazából a térség legkorszerűbb autóbusz-terminálja és forgalomirányító központja.

A 8 millió lej értékű beruházás része annak az integrált, 37 millió lej összértékű projektnek, amely által 17 hibrid autóbuszt is vásárolt az önkormányzat – ezek közül 13 már forgalomba is került.

A buszpályaudvar építése kapcsán Kereskényi korábban így nyilatkozott a Szatmár.ro-nak: „Ezzel a beruházással több legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen a város egy igen lerobbant területének helyére egy nagyon fontos létesítményt hozunk létre, amely ki fogja szolgálni egyfelől a város közszállítási rendszerét, másfelől pedig az ingázók számára is megfelelő európai körülményeket fog teremteni. A célunk, hogy a Szamos mindkét oldalán legyen egy jól működő közszállítási rendszer, minek nyomán gyakorlatilag a vidéki buszjáratokat üzemeltető magáncégeknek is lehetőségük lesz normális körülmények között letenni utasaikat, akiknek megadatik a lehetőség, hogy a városi közszállítási eszközökkel utazhassanak tovább" – fogalmazott a polgármester.

A kedden készült felvételek alapján a munka már a végéhez közeledik, hamarosan pedig élet és pezsgés töltheti be a pályaudvar termináljait.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: